ÆRØ EKSPERIMENTET

-En Fælles Forskel

DETTE WEBSITE BRUGER IKKE COOKIES

DELTAG I EKSPERIMENTET

-Læs om vores gratis digtiale deleplatform ÆrøX.dk, Repair Café og meget mere!


HVAD VIL DET SIGE AT DELTAGE
I ÆRØ EKSPERIMENTET?


Ved at deltage i et eller flere af vores projekter, bliver du del af en meget bred skare af ærøboer, som både tvivler på, og er optaget af, hvordan miljøet kan indgå i din daglige husholdning og hverdag. 

Lige nu kan du helt konkret deltage i vores månedlige REPAIR CAFÉ, hvor vi sammen forlænger tingenes liv ved at reparere i stedet for at kassere; og lige nu er vi ved at lægge i ovnen til ÆRØS GRØNNE KALENDER, hvor man kan få overblik over alle de grønne tiltag på øen som tøjbyttedage, fællesspisning, køkkenhaveworkshops, delehaver og meget, meget mere.


Sidst, men ikke mindst, kan du koble dig på den grønne app ÆrøX: Vores non-profit, ultralokale deleplatform, hvor du bl.a. kan sælge, købe, bytte, dele viden og bygge grønne fællesskaber rundt omkring på Ærø, samtidig med, at du har fuldt overblik over, hvad der ellers sker på øen.


ER DU BLEVET NYSGERRIG PÅ MERE?

Så skriv til os her

HVEM ER DU?


Vi opfordrer alle på Ærø - både fastboende og fritidshusejere - til at blive del af Ærø Eksperimentet!


Det er fuldstændig ligegyldigt, om du er fattig eller rig, almindeligt bevidst eller religiøs omkring den måde, du forbruger på. 


Det vigtigste er, at du er optaget af, hvordan vores valg påvirker miljøet, og at du er nysgerrig efter at se, hvad der reelt kan gøres.


Du behøver kun være med i det omfang, der er realistisk for dig. Eksperimentet er organiseret sådan, at du løbende kan være engageret på forskellige måder. 


Det eneste kriterium for aktiv deltagelse er, at du er fastboende på Ærø.

VI TILBYDER APP'EN ÆRØX
- PRØV DEN SAMMEN MED DIN NABO!


Klik på linket nedenfor, og kom med i Ærøs grønne fællesskab.
Her kan du udveksle med andre, bytte, sælge, give bort, få hjælp til en reparation - og i det hele taget forlænge livet for vores kostbare ressourcer.


PRØV SELV - DET ER PÆRELET!

REPAIR CAFÉ
ÆRØ

Kampen mod ressourcespild fortsætter. Derfor har vi startet en afdeling af det landsdækkende REPAIR CAFÉ-koncept; et sted, hvor du kan få hjælpe eller sparring til at reparere de ting, du ellers ville have pensioneret på Genbrugspladsen.

En måde at være sammen på
Repair Café er ikke en gratis service, hvor man bare afleverer, for så at afhente på et aftalt tidspunkt. Idéen er, at du sidder med og assisterer den frivillige "fixer" med at reparere din genstand. 


På den måde lærer man lidt om, hvordan tingene er skruet sammen, og hvad der skal til for at fikse dem – og man får sig en hyggelig stund og en snak med et andet menneske i processen.


En Repair Café er 100% frivillig, og har som udgangspunkt åbent én gang om måneden, afhængig af, hvad der er ressourcer til. Så det gælder om at holde sig til.

JO FLERE DES BEDRE
Vi startede op i Ærøskøbing, og siden da har konceptet spredt sig til flere af Ærøs små lokalsamfund. Jo flere Repair Caféer der er på øen, desto mere kan vi få repareret, så vi både sparer miljøet og pengepungen.

Repair Café Ærøskøbing finder sted på Ærøskøbing Bibliotek hver første onsdag i måneden kl. 16:00 til 18:00 - undtagen i sommerferien (juli og august).

KONTAKT OS!
Har du spørgsmål eller vil du melde dig som ”fixer”?
Ring til Maja eller Louise på tlf. 2024-3007

Læs mere om Repair Café på www.repaircafedanmark.dk


ÆRØS GRØNNE KALENDER

Vi tror på, at alle har forskellige ressourcer, som vi i fællesskab kan få del i, ved at vi udveklser og inspirerer hinanden. For ingen kan det hele - men sammen kan vi det meste. Også når det gælder at mindske det ærøske CO2-aftryk.

Med oprettelsen af Ærøs Grønne Kalender vil du få adgang til alle de fællesskaber og inititativer, som du og andre er optaget af. Her vil du kunne få viden, inspiration, gode råd, praktisk håndelag og hjælp til at affaldssortere, anlægge selvforsynende køkkenhave eller lave grønnere mad til dig og familien.

Her kan du selv udbyde tøjbyttedage, loppemarked eller frøbytteaften. Det er kun fantasien, der sætter grænser - men med Ærøs grønne kalender er der overblik og gennemsigtighed i alle de mange grønne ting, der sker på øen, så det blivere nemmere at deltage eller at komme igennem til mange med sit arrangement.

Der er så mange kompetencer og ressourcer på Ærø – de skal bruges for øens bæredygtige udvikling. Vi kunne på hver vores måde bidrage til, igangsætte eller blive klogere på at:

 • Købe lokale varer
 • Producere egne råvarer
 • Genbruge tingene og give dem længere
 • Reparere mere og købe mindre nyt
 • Afholde tøjbyttedage
 • Arrangere genbrugsmarkeder
 • Lave grøn transport
 • Energirenovere boligen
 • Få en effektiv og naturlig affaldssortering
 • Finde på måder at spare på vandet
 • Rejse skov
 • Højne biodiversitet i haven
 • Lave klimavenlig mad

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ETABLERINGEN AF ÆRØS GRØNNE KALENDER?

RING TIL MAJA ELLER LOUISE FRA ÆRØ EKSPERIMENTET
PÅ TLF. 2877-0032